2 személyre 2 csirkemell filét számolok. A csirkemell filéket kikloffolom és megsózom, megborsozom, valamint mindkét oldalát bekenem dijoni mustárral. Egy teflon serpenyőben kevés kókuszolajat hevítek. A felhevített olajra helyezem a csirkemelleket és meghintem néhány mustármaggal. Néhány percig sütöm mindkét oldalát, majd félre teszem a filéket. A visszamaradt olajba 1 evőkanál 12%-os tejfölt adok és egy kicsit hagyom, hogy összesűrűsödjön.
A kész szószt ráöntjük a filére, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és párolt rizzsel tálaljuk.
2 személynek 3 paradicsomból készítem el az ételt. Egy kisebb vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát megtisztítok, nagyobb darabokra vágok. Botmixerrel vagy egy turmixgépben a hagymákat 3 paradicsommal és 2 dl 0%-os joghurttal összemixelem. A krémet sózom, borsozom. A levest hidegen, friss bazsalikommal meghintve tálalom.
Személyenként fél kávéskanál mustárt, 2 kávéskanál almaborecetet és 1 kávéskanál vizet összekeverek. Az öntetet sózom, borsozom és habverővel kevergetve hozzáadunk néhány mustármagot és 1 kávéskanál felolvasztott kókuszolajat. Adhatunk hozzá metélőhagymát, petrezselymet és bazsalikomot is. A kész öntetbe beleforgatjuk a salátát és már tálalhatjuk is.
4 tojást felverünk és hozzáadunk 4 dl tejet, egy kevés nyírfacukrot és fél evőkanál fahéjat. 4 almát meghámozok, kiszedem a magházát, majd vékony szeletekre szelem. Egy tűzálló tálba belehelyezem az almaszeleteket és ráöntöm a tojásos masszát, majd előmelegített sütőbe teszem a tálat és 200 fokon 20-30 percig sütöm. Langyosan tálaljuk.
2 személy részére 40 dkg champignon gombát megtisztítok, vékony szeletekre vágok és kevés kókuszolajon egy teflon bevonatú serpenyőben 5 percig párolom. Egy másik serpenyőben kevés kókuszolajon 1 salotta hagymát megtisztítva és felaprítva el kezdek pirítani. Hozzáadjuk a kicsepegtetett gombát és 2 evőkanál 12%-os tejfölt. Sózzuk, borsozzuk és kis lángon néhány percig főzzük. Meghintjük egy kevés szárított petrezselyemmel és melegen tálaljuk.
Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.
A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.