1 vöröshagymát megtisztítok és nagyom apróra vágok vagy lereszelek. Kevés olajon megfuttatom, üvegessé párolom és hozzáadok 1 jó nagy gerezd áttört fokhagymát. Ezután hozzáadok 7 dl natúr passzírozott paradicsomot (amit passata pomorodo vagy rusticából készítettem), negyed kávékanál őrölt szegfűborsot, negyed kávéskanál őrölt fahéjat, negyed teáskanál mustárport, negyed teáskanál stevia port, fél teáskanál tengeri sót és 2 evőkanál frissen facsart citromlevet. Lassú tűzön, néha megkeverve 35-45 percig főzöm. Akkor van kész, mikor szépen besűrűsödött.
Egy kisebb lábasban 3- dl vizet el kezdek forralni. A gőz fölé egy tálba 2 tojást összekeverek 2 citrom levével, 10 dkg nyírfacukorral és egy teáskanál bio kukoricakeményítővel. Folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha már jó sűrű, akkor vegyük le a tűzről és keverjünk bele 5 dkg előzőleg felolvasztott kókuszolajat. Öntsük üvegbe vagy kisebb pohárba és lefedve a hűtőben tároljuk.
Egy tálban 6 evőkanál fehér tönkölylisztet, 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönköly lisztet és 3 evőkanál amaránt lisztet összekeverek. Hozzáadok egy csipet sót és 3 evőkanál stevia port. Belemorzsolok 1 dkg friss élesztőt és hozzáadok 4-5 evőkanál probiotikus natúr joghurtot valamint 2 evőkanál olvasztott kókuszolajat. Egy jól gyúrható és nyújtható tésztát kell kapnunk. 10 percig pihentessük a tésztát, majd vágjuk őket két darabra: az egyik legyen nagyobb egy kicsit a másiknál. A töltelékhez reszeljünk le négy savanyú almát, ízesítsük fahéjjal és hagyjuk, hogy levet eresszen. tegyük fel forrni a lével együtt és adjunk hozzá egy csomag vaníliás pudingport. Keverjük ki alaposan és kezdjük el besűríteni. kevés vízzel hígítható. Steviával ízesítsük ízlés szerint. Hűtsük ki.
A nagyobb tésztát 3 mm vastagra nyújtsuk és tegyük bele egy vékonyan kiolajozott tepsibe. (legyen pereme!) A tésztát szórjuk meg egy marék zabkorpával és ezután kenjük rá az almás tölteléket. Megint szórjuk meg zabkorpával és fedjük be a kisebbik tésztával. A peremeket hajtogassuk egymásra, hogy sehol se tudjon kifolyni a töltelék. A tetejét kenjük meg felvert tojással, és szurkáljuk be villával. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük addig, amíg a teteje arany barna nem lesz.
Mate tea, zöld tea, fahéj, gyömbér, kapor, koriandermag és fodormenta teakeverékével a tartós és hatékony fogyás eléréséért.
A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.